شرق و شهریور
مروری بر توقیف ها و رفع توقیف های روزنامه شرق
روزنامه شرق برای سومین بار، رفع توقیف شد. وكيل روزنامه شرق در گفتگو با ایلنا گفت: «در حكم صادره از شعبه 76 دادگاه كيفري استان اين روزنامه رفع توقيف شده و مدير مسوول آن به پرداخت یک ميليون تومان جزاي نقدي محكوم شده است.»
شرق و شهریور
یک هفته پس از آنکه رسیدگی به پرونده روزنامه شرق در شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به رياست قاضي مدير خراساني آغاز شده بود، اعضاي هيات منصفه مطبوعات مدير مسئول روزنامه را مجرم تشخيص داده اما او را مستحق تخفيف مجازات دانستند.

شرق در شهریور

اگرچه این اولین باز از تاریخ انتشار روزنامه شرق نیست که رفع توقیف می¬شود، اما اینبار پیش از هرچیز این سوال به ذهن می رسد که اگر شرق باز شود چه تیمی آن را منتشر خواهند کرد؟

دوم شهریورماه سال 82، شرق به عنوان روزنامه اصلاح طلبان روی دکه¬های روزنامه فروشی آمد. محمد رحمانیان مدیر مسئول این روزنامه انتخاب شد و تیم تحریریه شرق که تا پیش از انتشار آن، یکی از ضمیمه‌های روزنامه همشهری با نام «همشهری جهان» را منتشر می¬کردند. اما با انتساب محمود احمدی نژاد به عنوان شهردار تهران و تغییراتی که در مدیریت روزنامهٔ همشهری بوجود آمد، مجبور شدند از این نشریه وابسته به شهرداری استعفا دهند.

شرق منتشر شد و بلافاصله جای خود را در میان مخاطبان زیادی باز کرد و با مطالب مختلف سیاسی، فرهنگی، هنری، اجتماعی گوی سبقت را از روزنامه های زیادی ربود.

تا آنجا پس از 5 ماه انتشار در 30 دی ماه همان سال برای اولین بار توقیف شد. علت توقیفش نیز آن بود که پیش از برگزاری انتخابات مجلس هفتم و خبری را مربوط به نامه اعتراضی نمایندگان مجلس ششم به رهبر را منتشر کرد.

و در نهایت نیز با عذرخواهی توانست 7 اسفتدماه دوباره منتشر شود.

اما سرنوشت شرق باز هم با ماه شهریور گره خورد. در 20 شهریور ماه سال 85 بار دیگر به دلیل انتشار کاریکاتور در 4 روز قبل از این تاریخ توقیف شد. تصویر این کاریکاتور صفحه شطرنجی بود که در آن تصویر یک الاغ مقابل اسبی قرار گرفته و به نظر می¬رسید، دور سر الاق هاله¬ای از نور قرار داشت. گفته می¬شد که محمود احمدی نژاد در سفر خود به مجمع عمومی سازمان ملل، در همان سال مدعی وجود هاله نوری دور سر خود شده بود. اما رحمانیان مدیر مسئول شرق توهین آمیز بودن این کاریکاتور را رد کرده و گفته بود: «در يكي از صفحات شماره‌هاي اخير روزنامه، صفحه‌ي شطرنجي كشيده شد كه دو مهره‌ي سفيد و سياه در آن وجود داشت و براي ديده شدن و نمايان شدن مهره‌ي سياه بقيه‌ي خانه‌ها سفيد بود و هيچ مفهوم ديگري نداشت.»

گفته می¬شود پیش از توقیف به شرق دستور داده شده بود تا سردبیر نشریه، محمد قوچانی را از سمت خود کنار بگذارند.

روزنامه شرق در خردادماه 86 بار دیگر رفع توقیف شد و اولین شماره از دوره سوم شرق با عکس بزرگی که تمام قسمت بالای صفحه را گرفته بود و با تیتر «هموطن سلام» منتشر شد. اما این بار تیم سابق تحریریه شرق سمت حزب گارگزاران رفته و همزمان با شرق، روزنامه «هم میهن» را منتشر کردند.

با گذشت 4 ماه از انتشار مجدد شرق، در مردادماه همان سال شرق مصاحبه با ساقی قهرمان، شاعر همجنس گرا انجام داد. مدتی پس از آنکه روزنامه کیهان سوابق این شاعر را منتشر کرد با وجود معذرت خواهی روزنامه و اظهار تحریریه مبنی بر اینکه اطلاعی از این موضوع نداشته است، توقیف شد.

شهریور ماه امسال نیز شرق به خاطر رفع توقیف آن بار دیگر بر سر زبان¬ها افتاد.

سيد محمود عليزاده طباطبايي، وکیل روزنامه شرق در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه آيا روزنامه ”شرق“ منتشر خواهد شد؟ اظهارداشت:‌ «اين روزنامه قطعا مجددا منتشر خواهد شد ، اما زمان دقيق آن هنوز مشخص نيست.»
نمایش : 5610 بار
نام
ایمیل
نظر
روبات ؟
 
مشخصات شما حفظ شود