حکایت پرنسس ایرانی با چشمهای محزون، گره داستانی از داستانهای اتاق قرمز را باز کرد.
ثریا اسفندیاری، دومین ملکه دوران محمدرضا شاه پهلوی، به کمک آلیا، زن غمگین سریال روانشناسانه اتاق قرمز آمد تا بخشی از مشکلات روانی او حل شود.
در هفتهای که سریال قول شرف، صدای محمد اصفهانی پخش کرد تا انبوه مخاطبان سریالهای ترکی، فارسی بشنوند، حالا روایت شاهزاده خانم زیبای ایرانی هم برای آنها آشناست.
ماجرا بر میگردد به زندگی عجیب آلیا، دختری تنها که در سلطنت مادربزرگ در کاخ خانوادگی، تنها بوده و مادرش از شهری دیگر به آنجا وارد شده است. او با زخم تنهایی زندگی میکند و البته از فرزندش، روح و روان فرزندش برای تطبیقپذیریاش در ساز و کار تازه، مایه میگذارد. این زخمها حالا آلیا را به سراغ اتاق قرمز کشانده، اتاقی که روایتگر هفتگی دردها و رنجها، دغدغهها و تشویشهای مراجعه کنندگان است.
روایت از زندگی فوزیه شروع میشود، همسر مصری محمدرضا شاه پهلوی، که به دلیل آنکه دخر به دنیا آورده از کاخ میرود. اما این موضوع با تایید آلیا مواجه میشود که وقتی تاج و تخت را به کسی میسپارند، ولی او پسر نیاورده خب طبیعی است که باید برود. سپس نوبت چشمهای زیبای ثریا میرسد که میدرخشیده و در میان تاریخنگاران به ملکه محزون مشهور بوده است. ثریا اگرچه زندگی عاشقانهای را تجربه میکند اما باز به علت پسردار نشدن، مجبور به ترک دربار میکند.
آلیا که دلی مهربان، قلبی محزون و چشمهایی مهربان دارد، به ثریا اسفندیاری شبیه میشود که حتی در پایان عمرش، اموال ۶ میلیون دلاریاش به سه سازمان خیریه اهدا شد: صلیب سرخ، حامیان حیوانات و حمایت از افراد ناتوان.
نام ثریا اما برای سینما و تلویزیون چندان نا آشنا نیست. او پس از آنکه در سال ۳۶ با تشریفات رسمی دربار را ترک کرد، مدتی به ایتالیا هم رفت و چون به سینما و بازیگری عشق میورزید با کارگردانی ایتالیایی به نام فرانکو ایندووینا که از زمان ملکه بودن او، پیشنهاد بازیگری را مطرح کرده بود و با مخالفت شاه ایران مواجه شده بود، همکاری کرد و در فیلمی به نام سه چهره یک زن ایفای نقش میکند و در نهایت با این کارگردان ایتالیایی برای مدتی کوتاه زندگی مشترک را از سر میگیرد. همسر تازهاش در ۳۹ سالگی در هواپیمایی بود که سقوط میکند و در جا کشته میشود. ثریا اما به زندگی بیجنجال خودش ادامه میدهد تا آنکه در سال ۱۳۸۰، ۳ آبان، در ۶۹ سالگی در پاریس با دنیا خداحافظی میکند و در گورستانی در مونیخ آلمان به خاک سپرده میشود.
برادرش بیژن اسفندیاری هم تنها یک هفته بعد از او فوت میکند.
حالا زندگی عجیب ثریایی که تا ملکه بودن رفت، عشقش را به خاطر تاج و تخت در ایران از دست داد، رگ و ریشه بختیاری او، با کاخنشینی چندان سازگار نبود و سپس به علایقش در هنر پرداخت، کمکحال آلیا شده تا از روایت شکست خود، حتی در زمینه هنری مثل نقاشی و حوادث آزاردهنده تشریفاتی خانه مادربزرگ، پلی به سوی رهایی بسازد.
از طرف دیگه این موضوع باعث شده نام ثریا، پرنسس ایرانی در رسانههای ترکیه دوباره مطرح شود. از جمله سایت تقویم در مطلبی به معرفی او پرداخته و از دیدار محمدرضا شاه در سال ۱۹۵۶ همراه با ثریا یاد کردهاند و عکسهایی از آن دیدار را منتشر کردهاند و در نهایت از مقطع زندگی بعدی او با فرح دیبا هم مواردی را شرح دادهاند.







